Kabak tatlısı nasıl yapılır? Adım adım kabak tatlısı tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti kabak tatlısını hazırlamaya ne dersiniz? Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır diyorsanız Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için kabak tatlısı tarifini hazırladı...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
70 dakikaKALORİ
140Balkabağı bağışıklık sistemine destek olabilecek A ve C vitaminleri bakımından değerlidir. Aynı zamanda içendeki E vitamini, demir ve folat kaynağı da bağışıklığı destekleyebilir. Pişirilmiş kabak (yaklaşık 245 gram) 49 kalori içerir. (Kabak tatlısı tarifinin ardından bal kabağı pastası ve ya ayva reçeli tarifine de bakabilirsiniz)
Diyetisyen Ceren Pak'ın bal kabağı hakkında verdiği şu bilgiler de ilginizi çekebilir:
Ülkemizde genellikle tatlı ya da içecek yapılarak tüketilen balkabağının birçok tüketim şekli mevcuttur. Balkabağını, rafine şekersiz balkabağı tatlısı, balkabağı çorbası, balkabağı ile sebzeli, et yemekleri gibi birçok farklı ve lezzetli şekilde tercih edebilirsiniz.
BAL KABAĞI İÇERİĞİ
Lif, kalsiyum, potasyum gibi minerallerden, çoklu doymamış yağ asitleri, özellikle A vitamininin öncüsü olan beta-karotenden ve çinko gibi iz elementlerden oldukça zengindir. Aynı zamanda sodyum içeriği oldukça düşüktür.
BAL KABAĞI FAYDALARI
Bal kabağının bazı faydaları ise şöyle:
- Çok iyi bir beta-karoten (A vitamininin öncüsü) kaynağıdır. A vitamininin bilinen en önemli faydası görme üzerine olsa da kalp ve damar sağlığı, böbrek ile diğer organlarımızın normal oluşumu ile korunmasında kritik bir rol oynayan hücre büyümesi ve farklılaşmasına da destek olmaktadır.
- Antioksidan kaynağıdır, Kansere özellikle prostat kanserine karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. Savunma sistemini güçlendirmeye de büyük oranda destek olmaktadır.
- Bal kabağı beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırmaya da yardımcı olmaktadır. C vitamini bakımından zengin bir besin olması ile yaraların da hızlı iyileşmesini sağlar.
- Tok tutar! Lif içeriği oldukça yüksek, yağ içeriği düşük olan balkabağı Uzun süre tok kalmanıza, bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcıdır. Karbonhidrat içeriği sayesinde ise kan şekerinizi dengelemeye ve tatlı isteğini azaltmaya destek olmaktadır.
- İçeriğinde bulunan beta-karoten ve C vitamini sayesinde cildimizin esnek ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur. Bunların dışında Lutein, Zeaksantin, E vitamini içeriği sayesinde cildin UV ışınlarına karşı korunmasına destek olmaktadır.
- Ayrıca bal kabağı çekirdeği ise; selenyum, çinko ve E vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.
Kabak Tatlı İçin Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 4 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 adet karanfil
Servis İçin Malzemeler
- Tahin (isteğe bağlı)
- Ceviz