3 2 1 poğaça nasıl yapılır? 321 poğaça tarifi ve püf noktaları
Hamur işlerinin vazgeçilmezlerinden olan poğaça tarifi bu sefer 321 poğaça olarak karşımızda. Hem lezzetli hem pratik hem de zor zamanların kurtarıcısı! Peki, son yıllarda oldukça popüler olan 3 2 1 poğaça nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Adım adım 3 2 1 poğaça tarifi...
321 poğaça son yıllarca oldukça popüler. Peynirli, patatesli gibi türlerde hazırlanabiliyor. Peki, neden 321 poğaça adını almış? Bu poğaça 3 paket kabartma tozu, 2 bardak yoğurt ve 1 adet yumurta kullanıldığı için bu isim verilmiş. Aşağıda 321 poğaça için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz.
5 kişilik
20 dakika
20 dakika
220 kalori
321 Poğaça için Malzemeler
- Galeta unu
- 3 paket kabartma tozu (30 gr)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 380 gr un
İç Harç İçin Gerekli Malzemeler
- 200 gr beyaz peynir
- ½ demet maydanoz
1
Hamur ile tarifi yapmaya başlayın. Kabartma tozu, yoğurt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
2
İçerisine yavaş yavaş un ekleyerek hamur kıvamı alana kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin.
3
Bu sırada beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
4
Hamurdan yuvarlaklar açarak içerisine harç koyarak kapatın.
5
Hamurun etrafını galeta ununa bulayın.
6
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun!