7'den 70'e herkesin favorisi: Vişneli top kek tarifi ve yapılışı
Hem yetişkinlerin hem de çocukların çok sevdiği topkeki evde yapmaya ne dersiniz? İçi yumuşacık ve akışkan vişne taneleri ile bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz. İşte nefis vişneli top kek tarifi...
Bu küçük lezzet toplarına kim hayır diyebilir ki? Hem pratik hem de lezzetli olması nedeniyle 7'den 70'e herkesin en sevdiği atıştırmalıklar arasında olan top keki evde sizde deneyin diye lezzetli bir tarif hazırladık. İşte vişneli top kek tarifi ve yapılışı...
2 kişilik
15 dakika
20 dakika
280 kalori
Vişneli top kek için malzemeler:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1.5 çay bardağı bal
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 50 gr eritilmiş ılık tereyağı
- 15-20 vişne komposto tanesi
1
Vişne tanelerini süzgece alıp süzün ve kağıt havlu üzerine yayıp kurutun.
2
Un ve karbonatı çukur bir kaba eleyin.
3
Limon kabuğunu ilave edip harmanlayın.
4
Bal, yumurta, süt ve eritilmiş ılık tereyağını bir kasede mikserle çırpın.
5
Ballı harcı unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin.
6
Hamuru küçük muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın.
7
Her kalıbın üzerine 2-3 vişne ilave edip hafifçe hamurun içine batırın.
8
Muffin kalıplarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
9
Ilık servis yapın.