Acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme malzemeleri, tarif, yapılışı
Acı seviyorsanız acılı meze tarifini de çok seveceksiniz. Ayrıca kebap yemeklerinin yanında da olmaz mezeler arasındadır. Peki acılı ezme tarifi nasıl yapılır? Adım adım zeytinyağı, nar ekşisinin birleşimi ile acılı ezme tarifimiz.
Adana usulü acılı ezmede domates, sivri biber, taze soğan ve maydanoz ince bir şekilde kıyılır. Salça, tuz, nane ve pul biber karıştırılır. Doğranmış malzemeler ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. Aşağıda pratik acılı ezme tarifini bulabilirsiniz. Meze tarifleri konusu ilginizi çekiyorsa acuka, şakşuka, semizotu salatası, Girit ezmesi, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tariflerine de bakabilirsiniz.
6 kişilik
20 dakika
0 dakika
69 kalori
Acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- ½ limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı karışık salça
1
Acılı ezme yapımı için öncelikle sos hazırlanır.
2
Salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatlar bir kap içerisinde karıştırılarak kenarda bekletilir.
3
Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak bir kaba alınır.
4
Biberlerde aynı şekilde çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
5
Maydanoz ve nane ince kıyılır.
6
Soğan rendelenir ya da blenderdan geçirilerek suyu iyice sıkılır.
7
Bütün malzemeler önce karıştırılır ardından sos ile birleştirilir. Afiyet olsun.