Acılı ve ekşili lahana çorbası tarifi nasıl yapılır?
Akşama sıcak bir çorba!
4 kişilik
15 dakika
40 dakika
30 kalori
Acılı ve ekşili lahana çorbası için malzemeler;
- En küçük boy lahananın 1/4’ü
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 lime (yeşil limon) rendesi ve suyu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı zencefil rendesi
- 3-4 diş ince dilimlenmiş sarımsak
- 10-15 adet mantar (shiitake
- kültür ya da kestane)
- 2 adet acı sivri biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 lt tavuk suyu
1
Mantarları temizleyip dörde kesin.
2
Zeytinyağında soteleyin.
3
Suyunu bırakıp çektikten sonra ince doğranmış sivri biber, sarımsak ve zencefil ilave edin, 5 dakika birlikte pişirin.
4
Tavuk suyu, lime rendesi, yıkanmış pirinç ilave edin ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
5
İnce kıyılmış lahanayı ekleyin, yumuşayana kadar pişirin. Soya sosu, lime suyu, pul biber ilave ederek servis yapın.
6
Uzak Doğu tarzı bu nefis çorbayı yanında kızarmış karides cipsi ile denemenizi tavsiye ederiz.