Ağlayan kek nasıl yapılır? Bol soslu ağlayan kek tarifi
Aynı anda hem kek hem pasta tadında olmasının yarı sıra kolay hazırlabilen ağlayan kek tarifi sofralarınıza tat katacak. Peki, ağlayan kek tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, Elele okurları için ağlayan kek tarifini hazırladı.
9 kişilik
25 dakika
40 dakika
340 kalori
Ağlayan Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağın süt (üzeri için)
- 1.5 su bardağı un
Krema için
- 200 ml çiğ krema
- 100 gr pudra şekeri
Krema için (diğer opsiyon)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Sosu için
- 200 ml krema
- 100 gr bitter çikolata
1
Kek yapımı ile başlanır.
2
Yumurta ve şeker yaklaşık 5 dakika çırpılır.
3
Süt, yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
4
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao bir kapta harmanlanır ve sonrasında kek hamuru ile karıştırılır.
5
Önceden ısıtılmış fırına verilir ve 40 dakika sonra yemeye hazır halde servis edilir.