Akça armut

Akça armut tarifi

Malzemeler:
• 8 adet akça armut
• 300 ml yeşil elma suyu
• 1 tatlı kaşığı pekmez
• Taze nane

Hazırlanışı:
Armutları sapları kalacak şekilde soyun, altlarını hafif keserek düz durmalarını sağlayın. Ufak bir tencereye armutları ve yeşil elma suyunu koyun. Kısık, orta ateşte armutlar yumuşayana kadar 15 dakika civarı pişirin. Armutlar yeterince yumuşayınca pekmez ilave edin. Bir dakika sonra armutları tencereden alın. Pekmezli armut suyunu kısık ateşte ağdalı sos kıvamına gelene kadar çektirin. Armutlara taze nane yaprakları ilave edin, çektirilmiş sos gezdirerek servis edin.

Şefin önerisi
Akça armutların yanında vanilyalı dondurma servis edilebilir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil