Akdeniz’in gizemli güzeli Tunus

Tunus, Akdeniz ve Afrika’nın muhteşem bir sentezi. Tarihi, kültürü, doğası ve mutfağıyla Türk turistlerin de favorilerinden…

Yapmadan dönmeyin
Tunus’un güneyinde yer alan Sahara Çölü safari tutkunlarının rüyalarını süslüyor.  Çölde gezmek ya da safari turuna çıkmak isteyenler için birçok organizasyon firması harika paketler sunuyor. Çölde bulunan deve çiftliklerini ziyaret edebilir, üstelik yolculuğun bir kısmını da deve üstünde  gerçekleştirebilirsiniz. Sahara’da uzaktan bakınca devasa tepecikler oluşturan kumlar yağmur sonrası farklı şekillere bürünerek en büyük sanatçı doğa ananın eserlerini sergileyen birer açık hava müzesine dönüşüyor. Bu doğa
eserlerini de bol fotoğraflayın.

Tunus sualtı dünyasına ilgi duyanların da favori adreslerinden. Tunus sularının derinliklerinde başta göz alıcı mercanlar olmak üzere birçok su altı
canlısının renkli karelerini yakalayabilirsiniz. Dalış değil de güneş ve kumsalın keyfini çıkarmak isteyenler için ise Tabarka kentinin incecik kumsallı plajları tavsiyemiz.
Yazı: Seçil Kılıç

Doğu’nun gizemli dünyasına Akdeniz’in turkuvaz renkli sularının eşlik ettiği Tunus, tüm gezginlerin rüyalarını süslüyor. Kuzey Afrika’nın Akdeniz kıyılarına bakan güzeli Tunus, sırtını dayadığı Sahara Çölü’yle doğal güzelliklerine gizemi de ekliyor. Farklı kültürlerin birleşme noktası Tunus’ta, Akdeniz’in berrak suları ve Afrika’nın otantik
ruhunu bir arada bulabilirsiniz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve uzun süre Osmanlı egemenliğinde kalan Tunus, 1930’da Fransızlara karşı bağımsızlığını kazanmış müslüman bir ülke.

Tunus’un başkenti aynı adı taşıyan Tunus kenti. Başkentten başlayacağınız gezinize Tunus Körfezi’ne tepeden bakan Sidi Bou Said’le devam edebilirsiniz. Evlerinin pencereleri ve kapıları mavi, duvarları ise beyaza boyalı Sidi Bou Said hoş bir liman şehri. Arnavut kaldırımlı yollarında güneş batımından sonra keyif yürüyüşüne çıkabileceğiniz kentte, kendinizi size yakın ama farklı bir kültürde hissetmemek mümkün değil.

Tunus’a gelmişken dünyanın en büyük mozaik müzesi Bardo Ulusal Müzesi’ni mutlaka görmenizi de hemen tavsiye edelim.
Ne yenir, ne içilir?
Tunus’un damak tadı Türk damak tadına benzerlik gösteriyor. Tunus mutfağının hamur işleri ve tatlıları meşhur. Ayrıca mutfakta etli yemekler de geniş bir yer tutuyor. Akdeniz’e kıyıları olan Tunus’ta elbet balık da mutfağın temel elemanları arasında yer alıyor. Baharatlarla pişirilen balık yemekleri turistlerin favorisi.

Nasıl gidilir?
Tunus’a Türk Hava Yolları ya da Tunus Hava Yolları ile İstanbul’dan ulaşım iki buçuk saat sürüyor.

Alışveriş
Tunus’un merkezinde, yan yana tezgahların bulunduğu büyük çarşı Medina, bizdeki Kapalıçarşı’yı anımsatıyor. Gezinize otantik bir hava katmak istiyorsanız,Medina’ya zaman ayırın.
Beğendiklerimiz
Tunus’un en güzel hediyelik eşyaları arasında tıpkı klasik Tunus evleri gibi mavi-beyaz boyalı kuş kafesleri yer alıyor. Bu kafeslerin daha büyük formları Tunus başta olmak üzere ülke genelindeki evlerin çoğunun penceresinde asılı bulunuyor ve ülkeye özgü bir özellik olarak öne çıkıyor.

Önerdiklerimiz
Tunus sokak sokak yürüyerek gezmenin daha heyecan verici olduğu bir ülke. Böylece dar sokaklarda bulunan ve karşınıza sürpriz yaparak çıkan kafe ve yerel pazarları keşfetmek daha kolay. Bu nedenle kısa mesafeleri taksi kullanarak gezmeyin ki, bu heyecan verici keşifleri yaşayabilin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil