Aletria tarifi nasıl yapılır? Adım adım Aletria tarifi ve püf noktaları
Portekizde bir Noel tatlısı olan Aleteria, 3 Kasım MasterChef programında gündeme geldi. Portekizli aileler, Noel yemeğinde tatlı erişte olarak servis etmek bir gelenektir. Aleteria tarifinin nasıl hazırlandığını merak ediyorsanız okumaya devam edin...
Erişte, 8. veya 9. yüzyılda Araplar tarafından İber Yarımadası'na getirildiği düşünülen çok ince ilmekli buğday unlu bir hamurdur. Bu arada, kelimenin kendisi Arapça kökenlidir: el-itriâ'dır .
14. yüzyıla ait Katalanca yazılmış bir belgede, Arapça kökenli iki tarifte “alatry”den söz ediliyor. Bunlardan birinde erişte, badem sütü ile pişirilir. Portekiz eriştesi ise ülkenin her yerinde az ya da çok, sarılı veya sarısız olarak yapılıyor. Portekiz'de bu tarif tatlı bir makarna olarak kabul edildi. Ayrıca, Portekiz'de bu tarif Noel zamanı geleneksel bir yemek olarak karşımıza çıkıyor.
2 kişilik
10 dakika
35 dakika
435 kalori
Aletria İçin Gerekli Malzemeler
- 250 gr. Tel şehriye
- 2 limon kabuğu
- 1 tarçın çubuğu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (50 gr
- 200 gr. Şeker
- 1/2 litre su
- 1/2 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- Tuz
1
Bir tencereye su, süt, tereyağı, tuz, şeker, limon ve tarçın çubuğunu ekleyin.
2
Kaynamaya başlayınca kırılmış erişteleri ilave edin.
3
Pişirmek ortalama 3/4 dakika sürer.
4
Piştiğinde ocaktan alın ve 2 yumurta sarısını ekleyin, pişmesinler ve hazırlanışına karışmasınlar diye hızlıca karıştırın.
5
Karıştırdıktan sonra, karıştırmayı durdurmadan 1 dakika daha ısıtın ve çıkarın.
6
Tabaklara dökün ve tatmak için tarçın serpin.