Alman pastası tarifi nasıl yapılır? Adım adım Alman pastası
Beş çaylarında sofranızda farklı lezzetler arayanlardansanız bu tarif sofralarınızı süsleyecek. Kolay yapımı ile her zaman yapmak isteyeceğiniz bu tarif herkesin de merakla sorabileceği pasta tarifleri arasında yerini alacak. Peki Alman pastası nasıl yapılır? Adım adım Alman pastası tarifi...
8 kişilik
20 dakika
45 dakika
300 kalori
Kek İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 gr şeker
- 1 su bardağı süt
- 300 gr un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
Krema için
- 500 ml süt
- 5 gr vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
1
Kek için yumurta ve şeker bir kapta çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana rengi açılana kadar çırpılır.
2
Süt ve sıvıyağ eklenir yayılana kadar çırpılır.
3
Vanilya, un ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır ve kek karışımına elenerek eklenir.
4
Spatula yardımıyla homojen bir kıvam için karıştırılır.
5
Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir ve kek karışımı dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir.
6
Fırından çıkardıktan sonra kelepçeli kaptan çıkartılır ve soğuması beklenir.
7
Bu sırada krema için süt ve vanilya tencerede kaynatılır.
8
Bir kapta şeker, un ve yumurta çırpılır ve yavaş yavaş sıcak süt eklenerek tencereye geri alınır ve kıvam alana kadar pişirilir.
9
Ocaktan alınan kremaya tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
10
Kek ortadan ikiye kesilir ve içerisine krema koyulur.
11
Üzerine geri kek koyulur ve pudra şekeri serpilerek servis edilir.