Alman Usulü Et Rouladen tarifi nasıl yapılır?
Farklı lezzet arayanlara, Alman yemekleri yapmak isteyenlere aradıkları lezzet olabilir! Ete doyabilecek enfes et tadının keyfini çıkaracaksınız. Peki Alman usulü et rouladen nasıl yapılır? İster domuz etiyle ister başka et çeşidi ile yapabileceğiniz bu lezzetin tarifinin yapılışı adım adım yazdık.
4 kişilik
20 dakika
35 dakika
300 kalori
Alman Usulü Et Rouladen tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı hardal
- 200 gr yuvarlak et
- dövülmüş
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 14 dilim pastırma
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 800 ml sıcak su (et suyu da olabilir)
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı ekşi krema
1
Et parçaları soğan, hardal, tuz, karabiber, tuz, karabiber ve kırmızı bibere bulanır.
2
İçerisine düzenli bir şekilde pastırma dizilir. Et yuvarlanır ve kürdanla sabitlenir.
3
Yağ tavaya alınır, ısıtılır ve etler mühürlenir.
4
Su eklenerek pişirilmeye bırakılır.
5
Et pişince içinden çıkartılır ve suya nişasta eklenerek sos yapılır.
6
Ekşi krema dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.