Ananaslı rüzgar gülü

Malzemeler
8 milföy hamuru
1 ananas
¾ su bardağı toz şeker
¼ su bardağı esmer şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 yumurta
Reçel (kayısı veya şeftali)

Hazırlanışı:
Ananasın kabuklarını soyup doğrayın ve mutfak robotunda çekin. Ananası, şekerleri, vanilyayı, tuzu ve tereyağını tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında 10-15 dakika bekletin ve çatalla üzerine delikler açın. Ortasında boşluk bırakarak dört köşesine doğru kesikler yapın. Ananas karışımından 8 top yapıp hamurların ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kanatların bir köşesini ortada birleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel sürerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil