Anne kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılış aşamaları
Dışı kıtır içi yumuşacık olan anne elinden çıkmış gibi... Portakal veya limon kokusuyla evinizi saracak bu nefis anne kurabiyesini evde denemeye ne dersiniz? Peki, anne kurabiyesi tarifi nasıl yapılır? Adım adım anne kurabiyesi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...
Çay ve sütle afiyetle yenen, koku iştah açan anne kurabiyelerinin yeri bambaşka. Siz de anne kurabiyesi tarifimizi deneyebilirsiniz. Fırını açtığınız anda portakal veya limon kokusuyla evinizi saracak bu nefis kurabiye tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor. Kağıt kalemi hazırlayın! ( Bu tarifin ardından Brownie kurabiye veya Kahveli kurabiye göz atabilirsiniz)
10 kişilik
15 dakika
20 dakika
150 kalori
Anne Kurabiyesi Tarifi için malzemeler
- 2 yumurta beyazı
- 1 yumurta sarısı
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- 120 gr şeker
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Portakal ya da limon kabuğu rendesi
- 5 gr vanilin
- 10 gr kabartma tozu
- 5 su bardağı un
1
Yumurta beyazları ve bir yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır.
2
Yoğurt, sıvıyağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
3
Kalan malzemeler eklenerek yoğurulur.
4
Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
5
İsteğe göre şekere ya da cevize bulanır.
6
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.