Antep fıstıklı baklava tarifi nasıl yapılır?
Antep fıstıklı baklavaya kim hayır diyebilir ki? Özellikle evde kendiniz açtığınız yufka varsa! Evde kolayca yapabileceğiniz Antep fıstıklı baklava nasıl yapılır? Evde yapabileceğiniz bu lezzetli tatlının tüm gerekli malzemelerini ve adım adım yapılışını hazırladık.
10 kişilik
20 dakika
35 dakika
330 kalori
Antep fıstıklı baklava tarifi için gerekli malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- İri çekilmiş antep fıstığı
Şerbet için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
1
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyin. kenara soğumaya bırakın.
2
Tereayağını eritin. baklava yapacağınız tepsiyi yağlayın. Yufkaları teker teker dizin, fırça yardımı ile ara katlarnı yağlayın.
3
Orta katmana geldiğinizde antep fıstığı ilave edin ve yufka sermeye devam edin.
4
Baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
5
Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve soğuduktan sonra servis edin.