Antep fıstıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Antep fıstıklı kurabiye beş çaylarınızda herkesin damağında mükemmel bir tat bırakacak. Peki antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
4 kişilik
25 dakika
20 dakika
220 kalori
Antep fıstıklı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
- 75 gr Antep fıstığı içi
- 100 gr tereyağı
- 160 gr pudra şekeri
- 225 gr un
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 90 gr ince çekilmiş badem
- 55 gr pudra şekeri
1
Fırını 160 derecede ısıtın. Antep fıstıklarını yağlı kağıt konmuş tepsiye alın. Sıcak fırında 3-4 dakika bekletin.
2
25 gr’ını ayırıp kalanını iri parçalar olacak şekilde kırın. Tereyağı ve 160 gr pudra şekerini büyük bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın.
3
Un, pirinç unu, mısır unu, ince çekilmiş badem ve iri kırılmış Antep fıstıklarını ekleyip yoğurun.
4
Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. üst kısmı tepe olacak şekilde hamura şekil verin.
5
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin üzerlerine bütün Antep fıstıklarını birer tane olacak şekilde batırın.
6
160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp tepsiyi fırından alın ve kurabiyeleri tepside 5 dakika bekletin. Ilık servis yapın.