Antep fıstıklı ve kaymaklı güllaç

Antep fıstıklı ve kaymaklı güllaç tarifi

Malzemeler:
1 kg süt
8 yaprak güllaç
350 g toz şeker
200 g file Antep fıstığı
Antepfıstığı tozu
1 rulo kaymak
Üzeri için
Çilek
File Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Sütü geniş bir tencereye alıp kaynatın. Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Sütü yayvan bir kaba alın. Güllaç yapraklarını süte batırarak yumuşatın. Yarısını servis kaselerinin tabanlarına paylaştırın. Üzerine küçük parçalara böldüğünüz kaymak ve file Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süte batırarak yumuşatın ve fıstıkların üzerine paylaştırın. Kalan sütü üzerine gezdirip buzdolabında en az 5 saat dinlendirin. Kaseleri ters çevirip üzerlerini dilimlenmiş çilek ve iri kırılmış Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil