Antioksidan kış çorbası
Antioksidan kış çorbası tarifi
Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraf: Ozan Kutsal
Malzemeler:
3 siyah havuç
1 pancar
1 ince dilim şalgam
1 çay kaşığı taze zencefil
1 orta boy beyaz turp
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Siyah havuç, pancar, şalgam, zencefil ve turpu soyun. Ardından küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri, üzerlerini 2 parmak geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya
dek haşlayın. Ardından hepsini el blender’ı yardımı ile pürüssüz hale getirin. Yoğun kıvamlı elde ettiğiniz çorbanıza arzunuza göre bir bardak kaynar su ilave edin. Çorbanız sıcakken iki kaşık süzme yoğurt karıştırın. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
* EvBahçe dergisinden alınmıştır.