Armut dilimli rokforlu naan tarifi nasıl yapılır?
SamzTable’ın yaratıcısı, yemek stilisti Semiha Balkan Ermutlu, Dünya mutfağından birbirinden lezzetli tariflerini bizler için hazırladı.
Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Semiha Balkan Ermutlu
Fotoğraflar: Samz_Table
8 kişilik
45 dakika
30 dakika
338 kalori
Armut dilimli rokforlu naan için malzemeler;
- 500 g elenmiş un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3/4 ölçü yoğurt
- 1 ölçü ılık su
Üzeri için;
- 1 adet armut
- Tereyağı
- Ceviz&bademli krokan
- Roka filizi
- Bal
- Rokfor peyniri
1
Hamur için belirtilen kuru malzemeleri çukur bir kasede karıştırdıktan sonra içine yoğurt ve ılık su ilave edin. Hepsini güzelce karıştırın.
2
Hamur ilk aşamada yapışık bir görünümde olacak. Kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.
3
Ardından üzerini streç film ile kapatın ve bir örtüyle örtün. Yarım saat sonra sekiz eşit parçaya bölün.
4
Hamurları, unlanmış tezgahta açın.
5
Naan’ı tavada ya da sac üzerinde pişirebilirsiniz.
6
Armutu ise mandolin kullanarak ince ince dilimleyin.
7
Pişen naan’ın bir tanesinin üzerine bir adet armut kullanabilirsiniz. Boyuna göre ilave edebilirsiniz.
8
Üzerine ise erimiş tereyağını fırçayla sürdükten sonra kahverengi şeker serpin.
9
Rokfor peynirini de parça parça koyabilirsiniz.
10
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar tutun. Fırından aldıktan sonra fırça ile tekrar tereyağı sürün.
11
Biraz daha rokfor peyniri ekleyebilirsiniz.
12
Süslemek için ise biraz bal, krokan parçaları ile roka filizleri serpiştirebilirsiniz.