Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?
Arnavut ciğeri tarifi Türkiye'de en sevilen lezzetlerden. Küp küp doğranarak lokum kıvamını alan Arnavut ciğerini nasıl yapabilirsiniz merak ediyorsanız Arnavut ciğeri tarifini sizler için reçeteledik. Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Adım adım yapılış ve püf noktalarıyla Arnavut ciğeri
Arnavut ciğeri bugün hem meze hem yemek olarak tüketilen lezzetlerden. Osmanlı döneminden bugüne gelen Arnavut ciğeri geleneksel olarak soğan ve maydanoz ile servis edilir. ( Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, borani, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, deniz börülcesi, atom tariflerine de göz atabilirsiniz)
2 kişilik
15 dakika
15 dakika
250 kalori
Arnavut ciğeri tarifi için gerekli malzemeler
- 250 gram dana ciğer
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 5-6 dal maydanoz
- Un
ARNAVUT CİĞERİ
1
Patatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
2
Kızgın yağda patatesleri kızartın.
3
Ciğerleri una bulayın ve kızgın yağda ciğerleri kızartın.
4
Soğanları piyazlık şekilde doğrayın.
5
Maydanozu ince kıyın.
6
Bütün malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin ve baharatlayın. Afiyet olsun!