Asiyim herkes bilsin!

Moda, birçok konuda farkındalık yaratmakta ve değişim için ilham vermekte. Modanın toplumsal olaylara karşı duruşu ve protesto niteliği taşıyan yönü, onun dinamik ve etkileyici gücünün bir yansıması.

Elele Temmuz-Ağustos 2024 sayısından

Hazırlayan: İrem Naz Güvel

Moda, tarih boyunca sadece estetik ve güzellik anlayışıyla değil, aynı zamanda toplumsal ve politik olaylara karşı duruş sergileyen bir platform olarak da kendini gösteriyor. Zaman zaman kıyafet seçimleri, sosyal adaleti, çevre bilinci ve insan hakları gibi önemli konularda farkındalık yaratmanın güçlü bir aracı oldu. Modanın apolitik olduğunu savunmak, ona yapılacak en büyük haksızlık olur.

Tarihsel süreçte moda, savaş dönemlerinde, ekonomik krizlerde ve siyasi baskılar karşısında insanların sesini duyurmak için stil sahibi bir araç oldu. Örneğin, 1960’larda Amerika Birleşik Devletleri’nde sivil haklar hareketi sırasında siyahilerin giydiği kıyafetler, kimlik ve direnişin sembolü haline geldi. Ünlü isimler de katıldıkları davetlerde kıyafetlerine Easter egg’ler ekleyip olaylara karşı tavırlarını belli ediyor.

"Harry Styles moda aracılığıyla kendini ifade etmenin cinsiyetle sınırlı olmamamsı gerektiğini vurguluyor."

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil