Aşure Tarifi Nasıl Yapılır? Adım adım Tam Kıvamında Aşure
Bolluk ve bereketin simgesi aşure... Peki, evde en leziz aşure tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, aşure tarifi için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını paylaştı... Aşure tarifine birlikte bakalım...
8 kişilik
15 dakika
60 dakika
300 kalori
Aşure Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış fasulye
- 50 gram kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 50 gram kuru incir
- 50 gram kuru üzüm
- 30 gr fındık
- 2 adet karanfil
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
AŞURE HAKKINDA
1
Buğday yıkanır tencereye alınır ve kaynatılır. Suyu süzülür ve tekrar su eklenerek kaynatılıt bu işlem iki kere tekrarlanır. En son seferde 3 su bardağı su eklenerek buğdaylar kaynatılır. Buğdaylar kontrollü bir şekilde pişirilmeli su ilavesi yapılmalı.
2
Kuru kayısı ve kuru incir küp küp küçük şekilde doğranır.
3
Doğranan kayısı ve incir, kuş üzümü ve kuru üzüm sıcak su içerisinde yumuşayana kadar bekletilir.
4
Haşlanan buğdaya şeker ve karanfil dışında kalan bütün malzemeler eklenerek 20 dakika kaynatılır.
5
Karanfil ve fındık eklenir. Duruma bağlı su eklemesi yapılır ve 15 dakika daha kaynatılır.
6
Şeker eklenerek 5 dakika daha kaynatılır ve kaplara pay edilir.
7
Arzu edile şekilde süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!