Asyalı karides tarifi nasıl yapılır?
Asya mutfağı lezzetlerinden karides tarifi.
1 kişilik
20 dakika
20 dakika
117 kalori
Asyalı karides için malzemeler
- 1/2 jülyen doğranmış kapya biber
- 1/4 jülyen doğranmış havuç
- 1/4 adet jülyen doğranmış kırmızı soğan
- 1 tutam ince doğranmış mor lahana
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- İsteğe göre chilli biberi
- 10-15 edamame
- 4-5 yaprak taze kişniş
- 3 karides
- 2 yemek kaşığı tamari sos (glütensiz soya sos)
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 100 gr haşlanmış pirinç eriştesi
1
Derin bir tavaya biber, havuç, soğan, sarımsak, lahana, edamame ve karidesleri attıktan sonra yüksek ateşte soteleyin.
2
Karidesler piştikten sonra tamari sos ve haşlanmış pirinç eriştesini de ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın ve sotelemeye devam edin.
3
Karışıma susam yağını da ekledikten sonra tavanızı ateşten alın ve servis tabaklarına alın.
4
Üzerine süslemek için kişniş ve isteğe göre soğan turşusu da koyabilirsiniz.