Atom mezesi nasıl yapılır? Atom tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Özellikle Doğu Akdeniz'de ve Türk mutfağında mezenin ayrı bir yeri vardır. Sevilen mezeler arasında Atom da yer alıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra yapımı da bir o kadar kolay olan atom mezesini reçeteledik. Peki atom tarifi nasıl yapılır? İşte yapımı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları
Atom, özellikle mezede acı sevenlerin vazgeçemediği bir tarif. Kızarmış eklemle beraber hem iştah açıcı hem de yakıcıdır. Aşağıda atom mezesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca acuka, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, rus salatası, haydari, semizotu salatası tariflerine de bakabilirsiniz.
7 kişilik
10 dakika
8 dakika
150 kalori
Atom tarifi için gerekli malzemeler
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 5 adet acı kuru kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı tereyağı
ATOM HAKKINDA
1
Süzme yoğurdu bir servis tabağına alın.
2
Kuru biberlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek bekletin.
3
Sudan çıkan biberleri dilimleyin.
4
Tavada tereyağı ısıtın ve biberleri yağ içerisinde kavurun.
5
Yoğurdun üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!