Avunya mantısı tarifi nasıl yapılır?
Balıkesir yöresine ait Avunya mantısı normal mantı tariflerinden biraz farklı. Yöresel bir mantı olan Avunya mantısı tavuk suyu ve tavuk göğsünden yapılıyor. Peki Avunya mantısı nasıl yapılır? Avunya mantısı için tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
2 kişilik
15 dakika
30 dakika
550 kalori
Avunya mantısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet yufka
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 parça tavuk göğsü
- haşlanmış ve didiklenmiş
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2/3 su bardağı nohut
- haşlanmış
- 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
1
Yufka genişçe serilir ve rulo şeklinde katlanır.
2
Eşit kalınlıklarda kesilir.
3
Fırın tepsisine alınır, yağ koyulur ve harmanlanır.
4
Yufkalar 180 derece fırında renk alana kadar pişirilir.
5
Tavaya zeytinyağı alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.
6
Soğan üzerine salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
7
Salça kokusu gittikten sonra nohut eklenir.
8
En son didiklenmiş tavuklar ilave edilerek karıştırılır. Tavuk suyu eklenerek kapağı kapalı şekilde pişirilir.
9
Servis tabağına yufkalar alınır. Üzerine tavuklu karışım eklenir, yoğurt gezdirilir.
10
Tereyağında nane kızdırılır üzerine gezdirilerek servis edilir.