Ayçekirdekli keten tohumlu tuzlular

Sağlıklı bir atıştırmalık...

Malzemeler
Yarım su bardağı un
1/4 su bardağı kepekli un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı(bıçakla küp şeklinde kesilmiş)
2 çorba kaşığından biraz fazla süt
1 çay kaşığı limon suyu
1 yumurtanın akı(çırpılmış)
Üzerine serpmek için:
Susam
Çörek otu
Ayıklanmış ay çekirdeği
Keten tohumu

Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaseye un, kepekli un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri elekten geçirerek koyun. Tereyağını unlu karışıma ekleyin ve yoğurun. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı hamura ilave edin. Hamur kuru ise 1 tatlı kaşığı süt ekleyin. Hamuru merdaneyle incecik açın. Hamurun üzerine yumurtanın akını sürün. Susam, çörek otu, ay çekirdeği ve keten tohumu karışımını serpin. Hamuru, yuvarlaklar halinde kesin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde 15-20 dakika pişirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil