Ayıcık kurabiye

Malzemeler
250 gr yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4.5 su bardağı un
Yarım kahve fincanı nişasta
2 yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Büyük bir kasede kurabiye hamurunun kuru malzemelerini karıştırın. içine çırpılmış yumurta ve yumuşak tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak ayıcık şekli oluşturun gözlerine ve göbeğine birer damla çikolata yerleştirip önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin.


* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil