Ayva keki

Ayva keki tarifi

Malzemeler:
2 ayva
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı un
6 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Şurup için
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Üzeri için
Pudraşeker

Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın. Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Keki servis tabağına alın. Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün. Pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.

*Lezzet dergisinin 'Kek Tarifleri' sayfasından alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil