Bakla dizme

Bakla dizme tarifi

Malzemeler:
500 gr bakla
2 su bardağı mısır unu
Tuz
35 gr tereyağı
2 diş sarımsak
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu

Hazırlanışı:
Baklaların uç kısımlarını kesip unlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Kaynayan limonlu suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve buzlu suya aktarın. Mısır ununu bir tabağa alıp tuz ekleyin. Tavaya biraz yağ sürün. Baklaları teker teker mısır ununa bulayıp tavaya bir sıra dizin. İnce doğranmış sarımsak dilimleri ve küçük tereyağı parçaları yerleştirip baklalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. En üste tekrar yağ yerleştirip orta ateşte bir tarafını 10 dakika pişirin. Tepsi ya da kapak yardımıyla çevirip 10 dakika daha pişirin. Sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu serperek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil