Bakla sarması

Bakla sarması tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı iç bakla
1 su bardağı dövme Buğday
1 su bardağı köftelik bulgur
4 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg salamura yaprak
1 kg kuşbaşı koyun sırt eti
2 domates
4 yemek kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1.5 yemek kaşığı reyhan otu
Kırmızı pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın. Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin. Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates sal- çasını 2-3 dakika pişirin. Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil