Baklava hamuru nasıl yapılır? Çıtır çıtır ve tam kıvamında baklava hamurunun püf noktaları
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi de baklavadır. Damakta eriyen, ağza atıldığında çıtır çıtır bir lezzete sahip olan baklavaların en önemli özelliği hamurlarının tam kıvamında olması. Peki baklava hamuru nasıl yapılır? İşte Çıtır çıtır enfes baklava hamuru için püf noktalar...
10 kişilik
15 dakika
0 dakika
102 kalori
Baklava Hamuru Tarifi için malzemeler
- 500 gr un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 10 gr kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı sirke
1
Sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
2
Yoğurma kabında un ve kabartma tozu harmanlanır.
3
Unlu karışıma sıvılar eklenir ve yoğurulur.
4
Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra kullanıma hazır olacaktır.