Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır? Bu lezzetli ve sağlıklı tarife bayılacaksınız
Bal kabağı çorbası ile yılbaşı sofranıza lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz! Peki, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte bu lezzetli tarif için gereken malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Yılbaşı sofranız için lezzetli bir başlangıç çorbası hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabağı Kuzey Amerika'ya aittir ve o bölgede özellikle Şükran Günü ve Cadılar Bayramı dönemlerinde popülerdir. Faydaları nedeniyle bugün dünyanın pek çok mutfağında bal kabaklı tariflere rastlamak mümkün. Türk mutfağında ise en yayın kullanım şekli kabak tatlısıdır. Bal kabağı bir sebze olarak görülse de, tohum içerdiği için bilimsel olarak bir meyvedir. Bal kabağının sağlık açısında da oldukça faydaları olduğu bilinmektedir. (Bal kabağı pastası veya bal kabağı ile yapılan Pumpkin Spice Latte tarifine de bakabilirsiniz)
4 kişilik
20 dakika
40 dakika
43 kalori
Bal Kabağı Çorbası için malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
- 1
- 5 litre su
- 1 su bardağı süt
1
Tencereye zeytinyağı eklenir, soğan ve sarımsak kavrulur.
2
Dilimlenmiş havuç ve bal kabağı eklenerek kavrulmaya devam edilir.
3
Baharatlar ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
4
Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
5
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
6
Sıcak servis edilir.