Bal kabaklı humus nasıl yapılır? Bal kabaklı humus tarifi
Klasik humus reçetesine farklı bir yorum katmaya ne dersiniz? Yılbaşı sofralarınızda da yer verebileceğiniz bal kabaklı humus tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.
Balkabaklı humus tarifimizin ardından meze tarifleri ve yılbaşı tarifleri bölümümüz de ilginizi çekebilir.
4 kişilik
15 dakika
20 dakika
70 kalori
Bal kabaklı humus tarifi için malzemeler
- 1su bardağı haşlanmış önceden ıslatılmış nohut
- 250 gr bal kabağı
- 1çk tuz
- 1 çk kimyon
- 4 yk tahin
- 1 adet limon
- ½ su bardağı su (Haşlanmış nohutun suyuda olabilir)
- 3 yk zeytinyağı
Üzeri için;
- 2 yk zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Dere otu
HUMUS HAKKINDA
1
Bir gece önceden beklettiğiniz nohut’u haşlayın(Düdüklü tencerede olabilir). Haşlanan nohutları süzüp kabuklarını ayıklayın.
2
Bal kabaklarını da yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
3
Haşlanmış nohut, bal kabağı, tuz, kimyon, tahin, limon suyu, nohut suyu ve zeytinyağını pürüzsüz olana kadar rondodan geçirin.
4
Servis tabağına aldığınız humusu kaşık veya spatula yardımı ile düzleyin.
5
Süslemek için üzerine zeytinyağı gezdirip, toz kırmızı biber ve dere otu ile servis edin.