Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?
Lora Karal’dan nefis mi nefis balkabaklı kek tarifi.
6 kişilik
60 dakika
55 dakika
520 kalori
Balkabaklı kek için malzemeler;
- 200 gr balkabağı püresi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler miktarı arttırabilir.)
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı pumpkin spice (tarçın-zencefil-karanfil tozu karışımı)
Süslemesi için;
- Keten tohumu
- Ceviz
1
Balkabaklarını ince ince kesip fırında yumuşayana kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra çatal yardımıyla ezin.
2
Farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyaz kremamsı bir kıvam alana kadar düzenli olarak çırpın.
3
Güzelce çırptıktan sonra balkabağı püresi, sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırın ve homojen kıvama getirin.
4
Geriye kalan tüm kuru malzemeleri de elekten geçirerek ekleyin ki kek güzelce kabarsın.
5
Kuru malzemeleri ekledikten sonra spatula yardımıyla alttan üste doğru harcı söndürmeden karıştırın.
6
Pürüzsüz kıvama geldikten sonra harcı yağladığınız kalıba dökün.
7
Üst kısmına ise keten tohumu ve ceviz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında (alt üst ayarda) ortalama kontrollü 45-55 dakika pişirin. (Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmelisiniz.)