Bamya yemeği nasıl yapılır? Bamya yemeği tarifi ve püf noktaları
Hafif ve lezzetli bir yemek olan bamya tarifi, aynı zamanda gerçek bir sağlık deposu. Peki bamya yemeği nasıl yapılır? İşte herkese bamya yemeğini sevdiren tarif ve püf noktaları...
Bamya bitkisi C ve K vitaminleri ve demir ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir. Yazın bol miktarda bulabileceğimiz bamya aynı zamanda konservelenip kışın da yenebiliyor. Çocukların da severek tüketeceği bamya tarifimize göz atabilirsiniz...
4 kişilik
10 dakika
25 dakika
77 kalori
Bamya yemeği tarifi için malzemeler
- 1/2 kg bamya
- 1/2 limon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2-3 su bardağı su
1
Bamyaların üst kapak kısımları kesilir. İri bamyalar ile bamyalar parçalara ayrılır.
2
Zeytinyağı tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan, zeytinyağında kavrulur.
3
Salça ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
4
Rende domates, bamya ve baharatlar eklenir.
5
Su ilave edilir limon suyu ve kabuğu ile pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.