Barbunya köftesi

Barbunya köftesi tarifi

Malzemeler
• 300 g barbunya
• 1 soğan
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı  Galeta Unu
• Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
• Kimyon
• Kırmızı pul biber
• Tuz
• Karabiber
Kızartmak için:
• Galeta Unu
• Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:
1- Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta Unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin.
2- Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayıp düzleştirin.  Galeta Unu’na bulayıp, kızgın ayçiçek Yağı’nda kızartın. Ilık servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil