Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayramda sağlıklı beslenmenin 6 kuralı
11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifin sonuna geldik. Bu süreçte uzun süre açlığa alışan vücudun normal düzene sağlıklı bir şekilde geçmesi önemli. Oruçtan bayrama geçişte özellikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş konu hakkında önemli bilgiler verdi.
GÜNE HAFİF BİR KAHVALTI İLE BAŞLANMALI
Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamayın. Bayram sabahına hafif bir kahvaltı yaparak başlayın. Peynir, zeytin, yumurta, tam buğday ekmeği ve yeşilliklerle kendinize güzel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Kavurma, sucuk, salam vb. işlenmiş et ürünlerinden ve börek, poğaça gibi hamur işlerinden mide sağlığınız için uzak durun.