Beşamel soslu & patatesli brokoli

Beşamel soslu & patatesli brokoli tarifi

Malzemeler
3 haşlanmış patates
500 g haşlanmış brokoli
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2-2.5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için
100 g rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve dilerseniz bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip harmanlayın. Hafifçe yağlamış olduğunuz fırın kabının dibine patatesli karışımı yayın. Patateslerin üzerine haşlanıp dallara ayrılmış brokolileri dizin. Bir tavada yağla birlikte unu kavurun. Un kavrulunca topaklanmaması için soğuk sütü tel çırpıcı ile karıştırarak ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Beşamel sosu brokolilerin üstüne dökün. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil