Bezelyeli pirinç pilavı
Bezelyeli pirinç pilavı tarifi
Malzemeler:
1 çay bardağı bezelye
2.5 su bardağı su
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı yasemin pirinci
Hazırlanışı:
Bezelyeyi 2.5 su bardağı su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ocaktan alın. Suyunu tekrar kaynatıp bir kenara ayırın. Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Bezelyeyi haşladığınız suyla beraber pirinçlere ilave edin. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. İnce kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.