Blondie nasıl yapılır? Blondie tarifi ve püf noktaları...
Brownie tadını seven fakat çikolata kıvamını ağır bulanlar için blondie tarifini hazırladık. Daha hafif bir lezzeti olan fakat brownie hamuru gibi lezzetli olan blondie taifini istediğiniz meyvelerle de süsleyebilirsiniz. İşte Blondie tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı...
9 kişilik
15 dakika
25 dakika
144 kalori
Blondie tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr tuzsuz tereyağı
- 150 gr esmer şeker
- 100 gr şeker
- 5 gr vanilin
- 2 adet yumurta+1 yumurta sarısı
- 275 gr un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 120 gr beyaz çikolata
- 110 gr fındık
- 30 gr ahududu
- 30 gr vişne
1
Tereyağını eritin ve şeker ile birlikte çırpın.
2
Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Yavaş yavaş diğer malzemeler ile karıştırın.
4
Beyaz çikolata, vişne, ahududu ve fındığı ekleyerek spatula yardımı ile dağıtın.
5
Isıya dayanıklı kaba harcı koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakika pişirin.
6
Servis etmeden ılımasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.