Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır?
Fransız mutfağından farklı bir lezzetle karşınızdayız. Şık bir restorantta yemek yiyormuşsunuz gibi masanızı ve mutfağınız süslemek istiyorsanız o zaman Boeuf Bourguignon tam size göre. Peki Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışları...
3 kişilik
20 dakika
60 dakika
130 kalori
Boeuf Bourguignon tarifi için gerekli malzemeler
- 300 g iri doğranmış dana kuşbaşı
- 250 ml et suyu
- 20 gr pastırma
- 5 adet mantar
- 2 diş sarımsak
- 2 -3 diş sarımsak
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 1-2 kaşık un
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
- biber
1
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Etler arkalı önlü renk alana kadar pişirilir.
2
Et suyu ve un bir kapta karıştırılır ve etin üzerine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
3
Pastırma jülyen kesilir. Ayrı bir tavada pastırma ve arpacık soğanlar sotelenir.
4
Mantarlar temizlenir, dilimlenir ve yağda sotelenirç
5
Etlere pastırma, mantar ve soğanlar eklenerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!