Bol soslu ıslak kek nasıl yapılır? Bol soslu kakaolu ıslak kek tarifi
Yapımı bir o kadar kolay olan, beş çaylarınızın kurtarıcısı ıslak kek nasıl yapılır? Bol kakolu ve bol soslu ıslak kek tarifimizi kesinlikle denemelisiniz. Çayınızın veya kahvenizin yanında afiyetle yiyebileceğiniz ıslak kek tarifini ve yapım aşamalarını hazırladık...
9 kişilik
15 dakika
50 dakika
500 kalori
Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 200 gr şeker
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı katı yağ
- 150 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sos İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- ½ su bardağı şeker
- ½ su bardağı sıvıyağ
1
Yumurta ve şeker çırpma kabında rengi beyaz olana kadar 4-5 dakika çırpılır.
2
Sıvıyağ, süt ve eritilip oda sıcaklığına getirilmiş katı yağ eklenerek çırpılır.
3
Vanilya, kakao, kabartma tozu ve un bir kapta harmanlanır ve elenerek karışıma eklenir.
4
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
5
Önceden ısıtılmış 180 derece de 40 dakika pişirilir.
6
Sos için bütün malzemeler bir tencerede çırpılır, kanayana kadar pişirilir.
7
Kek fırından çıktıktan sonra dilimlenir ve sos dökülür. Afiyet olsun!