Borani nasıl yapılır? Adım adım borani tarifi ve malzemeleri
Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türü olan Borani, sevilen meze çeşitleri arasında yer alıyor. Hem besleyici hem sağlıklı borani tarifini sizler de evlerinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım borani tarifi ve malzemeleri...
Borana ya da borani, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde yapılabilen bir lezzet. Kimi zaman ıspanakla kimi zaman börülceyle yapılabilen bu etli ve sebzeli karışım Borani, neredeyse bütün diyetlerde de rahatlıkla diyet listenize alabileceğiniz bir tarif. Yapımı son derece kolay ve pratik olan bu tarif çocuklara da sebzeyi de sevdirecek. Kağıt kaleminiz hazırsa tarife geçelim! Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tariflerine de göz atabilirsiniz.
6 kişilik
15 dakika
0 dakika
100 kalori
Borani Tarifi için Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı pul biber
BORANİ HAKKINDA
1
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
2
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
3
İnce doğranmış sarımsak ekleyip karıştırın.
4
Ispanak, tuz ve şekeri ilave edin.
5
Sıcak su ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
6
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber gezdirip servis yapın.