Börülce salatası tarifi nasıl yapılır?
Salatanın en lezzetlisi börülce mevsiminin olmazsa olmazı börülce salatası sofranıza mükemmel bir lezzet katacak. Börülce salatası nasıl yapılır? Selin Gökbakar’ın yorumuyla sofralarınız börülce salatası ile lezzetlensin. İşte tarif!
6 kişilik
30 dakika
30 dakika
324 kalori
Börülce salatası için malzemeler
- 2 su bardağı bardağı kuru börülce
- Tuz
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 demet maydanoz
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
1
Börülceyi bir gece önceden suda bekletin.
2
Ertesi gün börülceyi düdüklü tencerede 5-7 dakika kadar pişirin.
3
Ardından sarı ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın ve karıştırma kabına ekleyin.
4
Oranlarını kontrol ederek miktarını ayarlayabilirsiniz.
5
Zeytinyağı ve nar ekşisini damak tadınıza göre ekleyip maydanoz ile süsleyebilirsiniz.