Bruschetta nasıl yapılır? İtalyan usulü Bruschetta tarifi
İtalyan Antipasti olarak bilinen Bruschetta az malzeme ile yapılan meze olarak geçiyor. Farklı tatlar arıyorsanız bu küçük aperatif ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bayatlamış ekmeklerinizi bu aperatif tarifi ile değerlendirebilirsiniz. Yemeklerden önce yiyebileceğiniz Bruschetta tarifi...
Yüzyıllarca Toskana geleneğine dayanan bruschetta, sadece bir dilim süslenmiş ekmek gibi görünse de, aslında İtalyan mutfağındaki en lezzetli, en keyifli yemeklerden biridir.
Bruschetta Tarihi...
Bruschetta'nın tarihi Etrüsk dönemine kadar uzanıyor. Roma ve Toskana arasındaki arazide işçiler ve çiftçiler günlük ekmekle beslenirdi. Tuzsuz, bayatlamış ekmek dilimlerini karınları doyması için pişirmeye başladılar. Bu gelenek, fırına koymadan önce bir diş sarımsakla fırçalanır ve her dilimin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Son olarak, bir bruschetta'nın güzelliği, sadeliği ile ilgilidir. Kötü malzemelerden iyi bir bruschetta yapmanın bir yolu yoktur. Özünde, ekmek ve zeytinyağının ne kadar iyi olduğuyla ilgilidir... (Caprese salatası tarifi de ilginizi çekebilir)
Bruschetta için Malzemeler
- 4 dilim ekşi mayalı ekmek
- 10 adet cherry domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Kekik dalı