Bruschetta tarifi nasıl yapılır? Danilo Şef'in tarifiyle...
Bruschetta tarifi dönem dönem MasterChef'te yarışmacılara sunulan tarifler arasında. Peki, Bruschetta tarifi nasıl yapılır? İşte Danilo Şef'in tarifiyle Bruschetta için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Yüzyıllarca Toskana geleneğine dayanan bruschetta, sadece bir dilim süslenmiş ekmek gibi görünse de, aslında İtalyan mutfağındaki en lezzetli, en keyifli yemeklerden biridir.
Bruschetta Tarihi...
Bruschetta'nın tarihi Etrüsk dönemine kadar uzanıyor. Roma ve Toskana arasındaki arazide işçiler ve çiftçiler günlük ekmekle beslenirdi. Tuzsuz, bayatlamış ekmek dilimlerini karınları doyması için pişirmeye başladılar. Bu gelenek, fırına koymadan önce bir diş sarımsakla fırçalanır ve her dilimin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Son olarak, bir bruschetta'nın güzelliği, sadeliği ile ilgilidir. Kötü malzemelerden iyi bir bruschetta yapmanın bir yolu yoktur. Özünde, ekmek ve zeytinyağının ne kadar iyi olduğuyla ilgilidir... (Caprese salatası tarifi de ilginizi çekebilir)
Tonnato Sos;
- Ançuez
- Kapari
- Ton Balığı
- Mayonez
Dana Duar;
- Dana Duar
Soğan Turşusu;
- Kırmızı Üzüm Sirkesi
- Pancar
- Kişniş Tohumu
- Arpacık Soğan
- Tuz
- Defne Yaprağı
- Yıldız Anason
Mayonez;
- Yumurta
- Ayçiçek Yağı
- Dijon Hardal
- Limon Suyu
- Sirke
- Tuz
Üstü için;
- İsli Yaprak Tuz
- Tonnato Sos
- Micro Filiz
- Soğan Turşusu
- Rakula
Straccitella;
- Stracciatella Peyniri
- Balzemik Sirke
- Yaprak Tuz
- Kırmızı Cerry Domates
- Zeytinyağı
Bruschetta;
- Gorgonzola kreması
- Armut Chutney
- Bal
- Çam fıstığı
Armut Chutney;
- Chili Biber
- Yıldız Anason
- Taze Zencefil
- Şeker
- Portakal
- Limon
- Armut
Gorgonzola Sos;
- Krema
- Gorgonzola
Üstü için;
- Çam Fıstığı
- Bal
Bruschetta Ekmeği;
- Bal
- Un
- Şeker
- Yumurta
- Tuz
- Yaş Maya
- Tereyağ