Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?
Elele arşivinden, Elif Edes Tapan'dan akşam için nefis bir salata önerisi var: Buğday salatası... Peki, buğday salatası tarifi nasıl yapılır? İşte buğday salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
4 kişilik
20 dakika
0 dakika
180 kalori
Buğday salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 demet nane
- 2 kırmızı çarliston biber
- 4 renkli dolmalık biber veya kavanoz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1
Buğdayları yıkayıp 15-20 dakika, yumuşayana kadar haşlayın.
2
Taze soğan ve naneyi ince kıyın, çarliston biberi ufak doğrayıp buğday ile karıştırın.
3
Sos malzemelerini çırpın. Buğday soğumadan salataya ilave edin.
4
Buğday salatasını kavanozlara alın veya dolmalık biberlerin başlarını kapak gibi kullanılacak şekilde kesip, içlerini boşaltıp, biber içinde servis edin.