Büzme tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Beş çaylarının yanında akşam çay keyfinin yanında çok güzel gidecek bir tatlı arıyorsanız doğru yerdesiniz. Büzme tatlısı çok ağır olmamakla birlikte güzel bir tatlı keyfi yaşatacaktır. Peki büzme tatlısı nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
4 kişilik
20 dakika
20 dakika
350 kalori
Büzme tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 kg un
- 2 adet yumurta
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 kg ceviz içi
- 1 su bardağı susam
- 50 gr Hindistan cevizi
- 400 gr nişasta
- Şurup için
- 6 su bardağı
- toz şeker
- 5 bardak su
- ½ limon
1
Yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve unu karıştırın ve hamuru iyice yoğurun.
2
35-45 dakika dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklavayla hamuru yufka gibi açın.
3
Hamuru açarken nişasta kullanın ve açılan yufkalara tek tek çekilmiş ceviz içi serpin.
4
Yufkaları tekrar oklavaya özenle sarın. Sarma işleminden sonra hamurları oklavadayken büzdürün ve oklavayı içinden çıkarın.
5
Büzülmüş parçaları isteğinize göre keserek yağlı tepsiye dizin.
6
Üzerine 250 gr tereyağı eriterek dökün. 200 derece fırında arada yağı süzülerek kızarana kadar pişmesini sağlayın.
7
Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak hazırladığınız şerbeti verin.
8
1 su bardağı susamı ezerek tavada kızartılıp büzme tatlısının üzerine serpin, soğuduktan sonra servis edin.