Caprese salatası tarifi nasıl yapılır? Lezzetli bir İtalyan tarifi...
İtalyan aperatiflerinin vazgeçilmezi Carprese salatası hem hafif hem de bir o kadar lezzetli. Az malzemeyle mükemmel tat yaratan bu salata vazgeçilmeziniz olabilir. Restoranlarda sipariş ettiğimiz bu tarifi evde kendinizde bir kaç malzeme ile yapabilirsiniz. Carprese salatası nasıl yapılır bakalım.
Bu makalemizde Caprese Salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulacaksınız. İtalyan lezzetleri ilginizi çekiyorsa Bruchetta tarifine de bakabilirsiniz.
2 kişilik
10 dakika
0 dakika
70 kalori
Caprese Salatası Tarifi için Malzemeler
- 2 adet büyük domates
- 1 adet taze mozerella
- 10 yaprak taze fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
1
Domatesleri bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
2
Mozerellayı sudan çıkartarak domatesle eşit kalınlıklarda halka halka doğrayın.
3
Tabağa bir domates bir mozerella olacak şekilde dizin.
4
Üzerine zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber gezdirin.
5
Fesleğenleri elinizle küçük parçalara bölerek üzerine serpiştirin.