Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
Sıcacık, taptaze lezzeti ile Ramazan sofralarında aranan ilk ekmek Ramazan pidesi olmuştur. Ramazan pidesi olmazsa olmaz ama biraz farklılık katalım diyorsanız çavdarlı Ramazan pidesi yapmaya ne dersiniz? İşte çavdarlı Ramazan pidesi için tüm gerekli malzemeler
4 kişilik
15 dakika
20 dakika
130 kalori
Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr çavdar unu
- 150 gr un
- 245 ml su
- 10 gr instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
- çörekotu
1
Un, çavdar unu ve tuz bir kapta harmanlanır.
2
Su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
3
İki karışım birleştirilerek yoğurulur.
4
Dinlenen hamur unlu fırın tepsisine alınarak pide şekli verilir, üzeri kapatılarak 20 dakika daha dinlendirilir. Un yerine tepsiye irmik serpebilirsiniz.
5
Hamur üzerine tekrar pide şekli verilir.
6
Üzeri için yumurta sarısı, zeytinyağı ve süt karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
7
Susam ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
8
200 derecede kontrollü bir şekilde 20 dakika pişirilir.