Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi
İftardan sonra, çayın yanına şöyle lezzetli bir kek olsun istemez misiniz? Bu lezzetli 5 kek tarifini kolayca hazırlayıp, afiyetle yiyebilirsiniz!
Limonlu kek
Malzemeler
70 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
120 gr pudra şekeri
2 orta boy yumurta
140 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İnce rendelenmiş 1 limon
1 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı tam yağlı süt
Sosu için;
30 gr toz şeker
1 limon suyu
Üst kreması için;
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kutu krema
Aşama 1
Fırını 180 derece ısıtın. Kek kalıbını yağlayın.
Aşama 2
Elektrikli bir çırpma teli kullanarak, tereyağı ve şekeri hafifçe çırpın. Yumurtaları ekleyin ve tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, labne peyniri ve sütü ekleyin ve tüm malzemeler iyice birleşene kadar bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı hazırlanan kalıba dökün ve 25-30 dakika veya bir bıçağın ucu temiz çıkana kadar pişirin.
Aşama 3
Şeker ve limon suyunu karıştırın ve sıcak kekin üzerine dökün. Kek kalıbının içinde soğumaya bırakın.
Aşama 4
Pudra şekerini suyla karıştırın, ancak çok sulu olmasın. Ayrı bir kâseye az miktarda krema koyun ve karıştırın. Buzdolabında bekletin.
Aşama 5
Keki kabından çıkarın, fırın tepsisinin üzerindeki telde biraz daha soğumasını bekleyin. Beyaz kremayı üstüne yayın. Dilimler halinde kesmeden önce kurumaya bırakın.